Tineretulpdldinmh's Blog

Cele bune,sa s-adune…

Training IDEOLOGIE.POLITICI PUBLICE

Posted by tineretulpdldinmh pe 04/05/2010


Alexandru Duminica , OTPDL Teleorman si subsemnata , Raluca Mazilu ,cursanti ai Scolii Nationale de Management Politic OTPDL ,proiect in parteneriat cu ISP , am sustinut , la Turnu Magurele , sambata, 1 mai , trainingul Ideologie.Politici Publice , incepand cu ora 18:30 .
Participantii , in numar de 15 ,au fost din randul simpatizantilor,membrilor si chiar leaderi din OTPDL Turnu Magurele , Rosiori ,Alexandria .

Partea 1 , Ideologie , sustinuta de Alex a cuprins doctrina crestin-democrata, liberala, conservatorismul si social -democratia

Testul remember-ului celor spuse fiind apoi notat cu lux de amanute pe flipchart ,fapt ce ne-a bucurat foarte mult .
Timpul Ideologiilor ,initial 18:30-19:30 , a fost decalat cu o jumatate de ora , participantii fiind interesati de tot ce presupune doctrina , activi,punand multe intrebarii .

Partea a doua , Politici Publice ,20:15-21:45, prestata de mine , a fost structurata pe definitie, elementele politicii publice, cele 6 etapele de realizarea a unei politicii publice ,probleme de politici publice ,politica publica vs politica privata (de exemplu cetateanul nemultumit de sumele impozitate imputate sub legislatia in vigoare atat timp cat va actiona individual ,cautand sa obtina de la organele fiscale o derogare de la lege in favoarea sa, discutam de o poblema personala,o politica privata; declansarea unei actiuni de modificare a legislatiei de catre respectivul cetatean impreuna cu alte persoane afectate de aceeasi problema in mod direct sau indirect transforma problema intr-una publica ). actorii politici .

Mie mi-a revenit si proba practica , workshop- ul pe politici publice . Am constituit 4 echipe si ma pot mandrii chiar ca au iesit politici publice viabile , care au trezit interes si celorlatii .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: